وي با اشاره به فرهنگ اهداي خون در کشور ادامه داد: در زمينه اهداي پلاکت بايد فرهنگ سازيهاي لازم صورت ميگرفت اين امر در بسياري از استانهاي کشور انجام شده و در حال حاضر در برخي استانها داوطلبان مناسبي براي اهداي پلاکت وجود دارد.
به گفته ابوالقاسمي در حال حاضر پلاکتهاي موجود از طريق فرآوردههاي خوني گرفته ميشوند. برنامه ريزيهاي لازم صورت گرفته که پلاکتها بدون لوکوسيت شوند. تجهيزات مورد نياز در اين زمينه خريداري و ميان پايگاههاي انتقال خون توزيع شده است. به اين ترتيب به نظر ميرسد طي امسال و سال آينده فرآوردههاي خوني و به ويژه پلاکت از ارتقاي کيفيت ويژهاي برخوردار شوند.
مديرعامل سازمان انتقال خون با بيان اين که در حال حاضر تمام فرآوردههاي اصلي خون توسط سازمان انتقال خون در کشور توليد ميشوند، افزود: در مورد فرآوردههاي مشتق از پلاسما نيز بايد گفت که به دنبال اقدامات انجام شده طي دو سه سال گذشته اغلب فرآوردههاي مشتق از پلاسما با پلاسماي ايراني تهيه ميشوند. اقدامي که در زمينه پلاسما از سال 85 در کشور آغاز شد به عنوان پالايش قراردادي به موقعيت خوبي رسيده است.
وي ادامه داد: بر اين اساس پيش بيني ميشود طي سال جاري حدود 120 هزار ليتر پلاسما از سازمان انتقال خون و حدود 50 هزار ليتر پلاسما از بخش غيردولتي تامين شود. طبيعتا با اين مقدار پلاسما از نظر ريالي و ارزي بيش از 70 درصد فرآوردههاي مشتق از پلاسما با پلاسماي ايراني تهيه خواهند شد.
ابوالقاسمي در پايان با اشاره به اقدامات انجام شده در جهت استانداردسازي پلاسماي ايراني گفت: استانداردسازي پلاسما امري بسيار مهم است. تمام زمينههاي اين موضوع اکنون در سازمان انتقال خون فراهم است.202
انتهای پیام/